practial information
Etleri Yumuşatmak
Limon suyu etleri yumuşatır. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.
Kek Kalıbı
Kek kalıbına yağlı kağıt döşeyin. Kağıdın uçları kek kalıbından yüksek olsun. Keki fırından aldığınız zaman, kağıdın uçlarından tutup keki kalıptan çıkarabilirsiniz.
Soğan Sarımsak Kokusu
Ellerdeki soğan,sarımsak kokularını giderebilmek için ellerinizi haşlanmış patatasle ovun.
Sütün Taşmasını Önlemek
Sütü kaynatacağınız tencerenin ağız kısmına sıvı yağ sürerseniz sütün taşmasını önlemiş olursunuz.
Sütünüz Kaymak Tutarsa
Süt kaynarken içine bir parça tuz atarsanız kaymak tutmasını önlemiş olursunuz.
Yemek Tuzluysa
Fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeğinize doğrayın ve bir kaç dakika kaynatın.